Press "Enter" to skip to content

Magnus & selvforsyning

Magnus (25 år) er uddannet produktionsgartner og har en stor interesse for bæredygtighed, selvforsynende permakultur og zero waste. Han producerer spiselige planter på bæredygtigt vis hos Klimaplanter.dk

I hverdagen lever Magnus klimavenligt ved at: 
  • Dyrke egen frugt og grønt.
  • Sortere skrald.
  • Aldrig købe nyt tøj.
  • Anvende genbrug/brugte varer.
  • Konservere, fermentere og dehydrere madvarer for størst mulig udnyttelse og minimalt spild.

Samtidig kan der også være udfordringer i hverdagen, når man gerne vil leve klimavenligt pga. tid, prioritering, penge, energi og gamle vaner. Men Magnus har valgt at gå en anden vej.

“Jeg kunne godt få et 8-16 job og knokle de næste fem år, investere 25% af min indkomst og bagefter leve af afkastet. Men jeg vil gerne gøre en forskel her og nu, for andre mennesker og for naturen. Jeg er sikker på, at det kan skabe et grundlag, jeg kan leve af. Det handler meget om at nedbringe sine udgifter og mindske sit behov/forbrug, så rådighedsbeløbet kan bruges der, hvor det har en betydning for klimaet.”, siger han.

Magnus har altid gået med drømmen om at være uafhængig af andre, så selvforsyning har altid ligget i baghovedet.

“Jeg fik min interesse for selvforsyning fra mine bedsteforældre, som altid har haft køkkenhave. Man kunne med garanti finde mig oppe ved hindbær- og ærtebuskene eller oppe i det store kastanjetræ. Jeg husker tydeligt, da en ven fortalte mig om Geoff Lawton: her startede min interesse for permakultur. Det er snart 7 år siden. Det hele gav lige pludseligt mening – alt fra hvordan man kunne designe jord, huse og faciliteter – til at have minimum co2 aftryk uden at gå på kompromis med levevilkår og samtidig få den mest næringsrige bæredygtige mad.”

Hvad er den sejeste klimaløsning, du har hørt om?

“Det er Boyan Slat fra Holland. Han er en ung iværksætter, der har designet en båd, der kan rense havet for plastik. Der er allerede meget innovation og igangværende projekter på området, men han var den første, jeg hørte om.

Årsagen, til at det er vigtigt, er, at plankton spiller en afgørende rolle for klimaet.  Foruden dette er det en kæmpe del af fødekæden i havet. Derfor er vi nødt til at værne om vores hav for at sikre fremtiden.”

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mission News Theme by Compete Themes.