Press "Enter" to skip to content

Klimaløsninger i forhold til planter?

Magnus & klimaplanter.dk

Magnus (25 år) er uddannet produktionsgartner og har en stor interesse for bæredygtighed, selvforsynende permakultur og zero waste. Han producerer spiselige planter på bæredygtigt vis hos Klimaplanter.dk

Magnus fik idéen til Klimaplanter.dk, efter at ha’ været på plantemarkederne i et par år sammen med hans far og kæreste.

“Dette var på et tidspunkt, hvor jeg var i lære på en planteskole. Jeg kunne se, at min interesse for permakultur med omdrejningspunkt i bæredygtigt-producerede spiselige planter manglede på markederne og nettet. Også en større interesse for selvforsyning manglede.”

Men timingen skulle også være den rigtige, inden Magnus gik i gang med sit projekt.

“I november 17 fik jeg gnisten til at begynde sammen med en ven med samme interesser. Jeg gik i gang med at producere planter i større mængder. Der var hurtig og god respons på min idé og mit koncept.”

Klimaplanter.dk er lige nu et hobbyforsøg, der foregår i en kolonihave i Randers, men Magnus har et mål om at producere 30.000 spiselige planter, så private og erhverv kan starte deres egen frugtskov, bæredygtige landbrug, niche produktioner af frugt og nødder..

“Jeg stræber efter at producere de mest bæredygtige planter i Europa, der er tilegnet til lokalt klima omkring Østjylland – det gør vi ved IKKE at bruge gift, kunstgødning eller spagnum. Derimod bruger vi kokosjord, fermenteret trækul, hjemmelavet kompost lavet af restmaterialer ( f.eks. savsmuld, træflis, hæk, græsafklip og kaffegrums, genbrugspotter, underbakker og vandingsbakker) fra lokale virksomheder og naboer. Kokosjord er et restprodukt og er det eneste produkt, jeg køber udefra til fremstilling af min egen jordblanding. Jeg arbejder på at kunne bruge svampeinficeret savsmuld og træflis i stedet, således at det er 100% lokalt og bæredygtigt fremstillet.”

Derudover har Magnus skabt et samarbejde med små virksomheder, der producerer økologiske frø. Han vil gerne samarbejde med firmaer, der har en grøn profil.

Du kan læse et længere interview med Magnus på følgende link her.

 

Sidste nyt 🙂

Magnus vandt prisen “Årets Nyhed” til CPH Garden Award 2019 – feb. 2019.

 

Tak til Magnus for foto.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mission News Theme by Compete Themes.