Press "Enter" to skip to content

Gamle træer suger mere co2

Egetræet, der står ved Dyrehaven i Klampenborg, er mere end 800 år gammelt. Træet er lige så gammelt som København, der blev grundlagt (også for 800 år siden) i Middelalderen.

Træer spiller en vigtig rolle i klimakampen – de suger co2 ud af atmosfæren i form af fotosyntese og er den mest effektive klimaløsning. Løvtræer (herunder eg) lever længere end f.eks. nåletræer, og kan binde co2 i længere tid,(men nåletræer vokser hurtigere end løvtræer).

Universitetet i Hamburg har lavet en undersøgelse, der viser, at jo ældre træerne er, jo mere co2 kan de binde. Forskernes hypotese er: fordi de ældre træer er højere, har de bedre adgang til solens stråler, der er med til at danne fotosyntesen. Jo mere fotosyntese, jo mere co2 optager træerne fra luften. Derudover er yngre træer mere følsomme i forhold til skiftende nedbør og sollys.

Når træer dør eller brændes, frigiver de kulstof som co2 – men hvis det døde træ i stedet bruges til møbler eller bygninger, fastholdes kulstoffet i træet, så længe produktet findes.

#beskyttræerne #klimasejt


@fotos: klimasejt.dk

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mission News Theme by Compete Themes.