Press "Enter" to skip to content

Klimaplanter.dk

Mini-interview med Magnus om klimaplanter.dk

Magnus - 25 år - Jeg er uddannet produktionsgartner med stor interesse inden for bæredygtighed, selvforsynende permakultur og zero waste. Jeg producerer spiselige planterbæredygtigt vis og formidler herom.

Kan du fortælle om klimaplanter.dk

Jeg fik ideen efter at have været på plantemarkeder et par år sammen med min far og hans kæreste.

Dette var på et tidspunkt, hvor jeg var i lære på en planteskole. Jeg kunne se, at min interesse for permakultur med omdrejningspunkt i bæredygtigt-producerede spiselige planter manglede på markederne og nettet. Også en større interesse for selvforsyning manglede.

Som mange andre idéer skulle timingen være der i mit liv.

I november 17 fik jeg gnisten til at begynde sammen med en ven med samme interesser. Jeg gik i gang med at producere planter i større mængder. Der var hurtig og god respons på min idé og mit koncept.

Klimaplanter.dk er lige nu et hobbyforsøg, der foregår i en kolonihave i Randers.

Her har jeg et mål om at producere 30.000 spiselige planter, så private og erhverv kan starte deres egen frugtskov, bæredygtige landbrug, niche produktioner af frugt og nødder..

Jeg stræber efter at producere de mest bæredygtige planter i Europa, der er tilegnet til lokalt klima omkring Østjylland – det gør vi ved IKKE at bruge gift, kunstgødning og spagnum.

Derimod bruger vi kokosjord, fermenteret trækul, hjemmelavet kompost lavet af restmaterialer ( f.eks. savsmuld, træflis, hæk, græsafklip og kaffegrums, genbrugspotter, underbakker og vandingsbakker) fra lokale virksomheder og naboer.

Kokosjord er et restprodukt og er det eneste produkt, jeg køber udefra til fremstilling af min egen jordblanding. Jeg arbejder på at kunne bruge svampeinficeret savsmuld og træflis i stedet, således at det er 100% lokalt og bæredygtigt fremstillet.

Derudover har vi skabt et samarbejde med små virksomheder, der producerer økologiske frø. Jeg vil gerne samarbejde med firmaer, der har en grøn profil.

Hvis man vil følge min rejse, kan man give et ”like” til min facebookside eller instagram for at se udviklingen fra hobby til erhverv, nye tiltag, formidling med video og tekster til DIY, stemningsbilleder mm.

Du kan læse et længere interview med Magnus på følgende her.

 

Sidste nyt 🙂

Magnus er lige blevet nomineret til CPH Garden Award 2019 – feb. 2019.

 

Tak til Magnus for foto.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mission News Theme by Compete Themes.